www.Bodenhockey.se
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bodens Hockeyförening
Fotboll
BHF Hockeyskolan

Information Hockeyskolan
2023-10-02 18:00

Hej!

 

Lägger upp samma information här som kommit i utskick tidigare så att även nya deltagare i Hockeyskolan kan ta del av informationen.

Vi ledare på Hockeyskolan tänkte att vi skulle skicka ut lite blandad information om Hockeyskolan då vi nu har fått många nya små lirare med medföljande föräldrar, vilket vi tycker är mycket roligt!

Hockeyskolan i Boden Hockey ingår i Tre Kronors Hockeyskola och verksamheten utgår från "Hemmaplansmodellen". På hemsidan "hemmaplansmodellen.se" finns det bra information om vad detta innebär så ta gärna del av informationen som finns där.

Vi kommer under säsongen att fortsatt dela upp isen i tre olika zoner, främst utifrån barnens ålder, men även hur långt de kommit i sina färdigheter inom ishockey. I mittzonen är fokuset främst att de ska lära sig grunderna inom skridskoåkning genom lek och lättare skridskoövningar och i de andra zonerna blir det lite mer hockeyinriktat med lite mer klubba och puck samt spel. 

Under träningarna så är den obligatoriska utrustningen, utöver skridskor, att barnen har hjälm med galler samt ett halsskydd. Vi ledare rekommenderar dock att barnen även har på sig åtminstone armbågsskydd, benskydd och handskar. Handskarna måste inte nödvändigtvis vara hockeyhandskar men gärna någon tjockare modell för att undvika skador. Tänk på att barnens utrustning ska vara i rätt storlek för bäst funktion. I vårt förråd på ishallen så har vi en hel del låneutrustning som vi mer än gärna lånar ut till barnen!

Barnens skridskor ska slipas med jämna mellanrum så att de håller sig vassa då det underlättar åkningen. Om någon av er föräldrar hade kunnat ta på sig uppdraget att slipa skridskor så hade vi varit mycket tacksamma. Meddela i så fall någon av oss ledare så kommer vi ordna så att ni får utbildning genom A-lagets materialare.

Föräldrar/anhöriga är alltid välkomna att vara med på isen men kom ihåg att hjälm är obligatoriskt för alla.

Inför våra träningar så kommer vi inte alltid att ha nyspolad is då det kan vara ett annat yngre lag som tränat före oss men det är viktigt att vi låter det föregående laget lämna isen innan vi från Hockeyskolan kliver in på isen. Detta för att barnen i det föregående laget i lugn och ro ska hinna plocka bort och få med sig all sin utrustning efter avslutad träning. De gånger det är spolning innan vår träning är reglerna sådana att ingen får kliva in på isen innan vaktmästarna stängt dörrarna till ismaskinen. Samtliga båsdörrar ska hållas stängda under spolning och hela tiden fram till att dörrarna till ismaskinen stängts. 

Under träningarna är det helt okej att som förälder sitta i båset om ens barn behöver den tryggheten och närheten, men om ens barn klarar sig själv under träningen ser vi gärna att man sitter på läktaren under träningen istället. Ombyte eller påtagning av utrustning kan även det med fördel ske på läktaren eller i omklädningsrum. Allt detta för att minska trängsel i båsen.

Vi välkomnar gärna fler föräldrar/anhöriga att vara med som ledare då det inte går att vara för många ledare på isen, så tveka inte att höra av er om ni känner manade! Inga förkunskaper krävs, inriktningen för hockeyskolan är bara att barnen ska vara i rörelse och ha roligt på isen! Nya ledare får dessutom möjlighet att genomgå en kostnadsfri ledarutbildning som detta år kommer att vara i Luleå på söndag 15/10.

Årets deltagaravgift kommer att vara 500 kr, mer info om betalning om detta kommer senare. De första gångerna för nya deltagare är givetvis gratis så att era barn hinner prova på om hockey är något för dem, vilket vi givetvis hoppas på!

Slutligen så önskar vi att ni försöker komma ihåg att svara på kallelserna som vi skickar ut då detta förenklar vår planering samt föreningens uppföljning av deltagare på träningarna vilket är grunden för LOK-stödet som föreningen får. 


Tack för att ni tog er tid, vi ses på hallen!


Mvh
Ledarna


Nyhetsarkiv
Säsongen slut2024-03-26 22:53
Säsongsavslutning 16/32024-03-13 17:33
Tack för idag! 2024-01-04 16:32
Rabatthäften2024-01-02 17:31
Föreningsdagen 4/12023-12-21 19:39
Skridskoslipning2023-11-07 16:43
Slipningsutbildning2023-10-18 08:58
Säsongspremiär 23/242023-10-02 23:03
Information Hockeyskolan2023-10-02 18:00
 
Bli medlem